Om oss

Vi på Borensbergs Cementvarufabrik är en ledande tillverkare av främst stödmurar såsom L-stöd & T-stöd – men även kabelbrunnar, blocksteg, spaltstöd. Vi har funnits i Borensberg sedan början av 1980-talet där vi tillverkat stödmurselement & betongvaror. Vi levererar över hela landet.

Vår historia

Borensbergs Cementvarufabrik AB har funnits sedan början på 80 talet. Företaget grundades av Bragnell som drev det fram till 1990 innan Finja Betong tog över verksamheten. Några år senare övergick ägandet till K-Prefab.

Hösten 2022 bestämde K-Prefab att verksamheten skulle läggas ned då sortimentet inte längre passade in i företagets kärnverksamhet. Tranås Cementvarufabrik AB visade då intresse för att fortsätta bedriva tillverkning av stödmurar med mera.

Samtal inleddes och resultatet blev att viss del av den befintliga produktionen kommer K-Prefab att flytta med till andra fabriker. Men cirka 2/3 av produktionen och personalen blir kvar i Borensberg och blir Borensberg Cementvarufabrik. Från april 2023 är Tranås Cementvarufabrik AB den nya ägaren.

Tranås Cementvarufabrik

Tranås Cementvarufabrik AB är ett familjeföretag där vi jobbar långsiktigt med stort engagemang och kunden i fokus. Vi tror på småskalighet och vår målsättning är att sakta men säkert utveckla och modernisera fabriken.

Vår största produkt är slamavskiljaren Tranåsbrunnen som var den allra första lågbyggda och helgjutna slamavskiljaren i betong på den svenska marknaden.

Besök www.tranascementvarufabrik.se för mer information